ABOUT IRENE VAN VLIET

Ieder beeld uit de natuur heeft zijn eigen momentopname in licht, kleur en vorm

Irene van Vliet is kunstenaar, textiel designer, concept ontwikkelaar en trend forecaster.

Laat je inspireren door de wereld van Woven Wonders.

Een magische wereld waar textiel, ambacht en duurzame schoonheid samenkomen in een zeer exclusieve collectie Home Couture.

Met haar enorme passie en kennis van weven en kunst kwam uiteindelijk haar droom tot leven in een eigen stoffenlabel . Het is een langdurig ambachtelijk proces dat vooraf gaat aan de realisatie van textielproducten zoals wandkleden, plaids, kussens en sjaals.

Irene van Vliet schildert met garens. Ze is een poëtische verhalenvertelster en tovert met de Jacquard textieltechniek. Met haar fantasierijke en kleurrijke ontwerpen wordt er een decoratieve magische wereld gecreëerd dat ieder interieur verrijkt. Innovatie en traditie komen samen en bieden een gevoel van rust en geborgenheid. Tevens zorgen ze voor de akoestische verbetering.

 

Inspiratie uit de natuur

Natuurfotografie vormt de basis.

"Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm; in mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen en daarna begeleid ik het proces naar de vertaling in het juiste materiaal, kleurgebruik en textielkennis”.

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020  by WOVENWONDERS