DE WERELD VAN WOVEN WONDERS

exclusieve

textielontwerpen & producten

 

sjaals

Zijden en wollen sjaals

Zeer exclusief en in beperkte oplage zijn de sjaals digitaal gedrukt en ontworpen door Irene van Vliet.
De rijkdom en het prachtige kleurgebruik is geïnspireerd op schilders zoals Vincent van Gogh en Claude Monet. Maar ook lokale kunstenaars onder wie Clare van Stolk en Maria Rybicka. waren inspiratiebron voor de verrassende dessins. De sjaals hebben een prachtige kwaliteit en een luxe karakter. Ze geven aan je uiterlijk een boost in kleur en rijkdom.

Door het ruime formaat van 200 cm x 70 cm is de sjaal ook heel goed te gebruiken als basis voor een tuniek of kimono.

PLAIDS

Plaids ‘Prosperity’ en ‘Bonheur’

Zeer exclusief en in beperkte oplage. De rijkdom en het prachtige kleurgebruik van de decoratieve dessins geven deze foulards een zeer exclusief en origineel karakter en verrijken ieder interieur.
De grand foulards worden op ambachtelijke wijze geweven in het materiaal Alpacawol en biologische katoen.

Multi-functionele kleden
Door het ruime formaat van 200 cm x 150 cm kunnen de kleden gebruikt worden als slaapkamer vloerkleed, als wand-decoratie of als plaid over de bank of bed. De foulards hebben twee kanten die in kleur en daardoor ook in patroon op een verrassende manier verschillen. Zo kunnen beide kanten gebruikt worden en omgewisseld worden voor het zomer- of winterseizoen.

 

bed spreien

De prachtige spreien met het dessin Bonheur geven aan uw slaapkamer een rijke en bijzondere uitstraling.

Van hoogwaardige kwaliteit 100 % linnen, handmatig geconfectioneerd. Op bestelling.

wandkleden

Irene van Vliet schildert met garens. Ze is een poëtische verhalenvertelster en tovert met de Jacquard textieltechniek. Met haar fantasierijke en kleurrijke ontwerpen wordt er een decoratieve magische wereld gecreëerd dat ieder interieur verrijkt. Innovatie en traditie komen samen en bieden een gevoel van rust en geborgenheid. Tevens zorgen ze voor de akoestische verbetering.

 

Inspiratie uit de natuur

Natuurfotografie vormt de basis.

"Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm; in mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen en daarna begeleid ik het proces naar de vertaling in het juiste materiaal, kleurgebruik en textielkennis”.

Op maat gemaakt

Wandkleden kunnen ook naar iedere wens worden ontworpen en ontwikkeld. Vraag naar de mogelijkheden en contact

 

Met een mooi wandkleed kun je je huis in één keer kleur, persoonlijkheid en body geven. Natuurlijk wil je dat een kunstwerk echt een statement maakt in je interieur. Niet alleen de plek waar het wandkleed wordt opgehangen is belangrijk; ook de manier waarop het wandkleed aan de muur wordt bevestigd is van belang. Bekijk hieronder een aantal tips om je wandkleed op te hangen.

Ophangsystemen

Er zijn meerder ophangsystemen mogelijk

 

Gordijnroede

De wandkleden van Woven Wonders hebben twee tunnels aan de achterzijde. Een gordijnroede is een gemakkelijke manier om je nieuwe kunstwerk op te hangen. Roedes zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, afmetingen en kleuren. Er kan gekozen worden voor een strakke, eenvoudige roede die het wandkleed subtiel draagt of een meer opvallende roede met decoratieve uiteinden. Ook kan je gaan voor een houten stok die je bij de bouwmarkt koopt, voor een meer Scandinavisch karakter.

 

Platte lat

Een wandkleed ophangen met behulp van een platte lat is een zeer effectieve methode. Je hoeft enkel een lat in hout of aluminium te laten maken die in de tunnels aan de achterzijde geschoven kan worden. Zorg er voor dat de breedte van die lat iets kleiner is dan de breedte van het wandkleed. Maak links en rechts van de lat een gaatje. Je kunt nu twee haken aan de muur bevestigen waarover die lat, met het wandkleed, wordt opgehangen. Ook is het mogelijk om de haken weg te laten en de lat met het wandtapijt direct op de muur te bevestigen. Bij deze methode hangt het wandkleed zeer dicht tegen de muur.

 

Frame of lijst

Een andere methode is het op maat laten maken van een houten lijst waar het wandkleed invalt. Hierin zijn ook alle houtsoorten en kleuren mogelijk.

 
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020  by WOVENWONDERS