Sep 9, 2015

Woven Wonders in Van Gogh Museumwinkel


De ontwerpster Irene van Vliet is trots dat zij met haar merk Woven Wonders twee prachtige producten heeft mogen ontwerpen voor de nieuwe museum winkel van het Van Gogh museum dat afgelopen weekend officieel is geopend door het publiek. Het gaan om een prachtige zijden ochtendjas en een satijnzijde sjaal. Uiteraard geïnspireerd door de schilderkunst van Van Gogh zelf.

Category: General
Posted by: irene

Afgelopen vrijdag  was de feestelijke opening van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum welke zaterdag 5 september officieel open is gegaan voor publiek. Ter ere van de opening was er een prachtig zonnebloemenlabyrint gebouwd met maar liefst 125.000 zonnebloemen. In het zonnebloemen labyrint bevonden zich drie inspiratiekamers waar optredens werden gegeven door singer-songwriters.

Voor het ontwerp van de ochtendjas en de sjaal is gekozen voor het schilderij Courtisane. Van Goghs schilderij Courtisane is de inspiratiebron voor de zijden sjaals en kamerjassen. Net als Van Gogh, laat Irene zich graag inspireren door Aziatische kunst met de verrassende vormen- en kleurentaal van Japanse prenten en kimono's.

Irene: “Mijn diepe bewondering gaat uit naar Vincent van Gogh, een mens die zijn hele leven heeft opgeofferd als kunstenaar in zijn eeuwige zoektocht om het uiterlijke aardse leven in een bijna bezeten scheppingsdrang te vertalen naar het schildersdoek. Tot mijn zestiende jaar groeide ik op in de prachtig groene omgeving van Nuenen, waar Van Gogh van 1883 tot 1885 woonde en werkte. Zijn meesterwerk uit deze periode is de Aardappeleters. Daarnaast schilderde hij veel landschappen en stillevens, met als hoofdthema het boerenleven en de wevers. De lange traditie van textielproductie van deze streek wordt in mij voortgezet door mijn passie te volgen om  stoffen te weven. “

2015 staain het teken van Vincent van Gogh omdat het dan 125 jaar geleden is dat hij overleed. In Nederland maar ook internationaal wordt de kunstenaar geëerd onder het motto : Van Gogh 2015, 125 years of inspiration.
 
Please click here for the English version of this news article